Datacentra Acea Hosting

Onze diensten worden geleverd vanuit een eigen vloer in het Gyrocenter DC II. Een hypermodern, in 2010 opgeleverd datacenter met voldoende groeipotentieel. Vanzelfsprekend is het centrum goed beveiligd tegen inbraak, stroomuitval en brand. Een zogenaamd Building Management System (BMS) is daarnaast verantwoordelijk voor de monitoring van temperatuur, luchtvochtigheid en stroomtoevoer. Het datacenter is daarnaast een van de eerste datacentra in Europa die een Energy Usage Effectiveness (EUE) norm heeft. Dit betekent dat het centrum aan zeer strenge milieu eisen voldoet. Acea Hosting draagt hier extra aan bij door op haar datavloer gebruik te maken van 30-50% efficiëntere koeling op basis van Cooling Alleys.

Beveiliging

Het Gyrocenter wordt 24 uur per dag bewaakt door middel van een CCTV (Closed Circuit Television), wat alles en iedereen registreert in en om het datacenter.

Noodstroomvoorzieningen (UPS)

Het Gyrocenter is uitgerust met een tweetal UPS (Uninterruptible Power Supply) systemen, deze UPS systemen voorzien het datacenter van stroom bij een uitval van de netspanning; dus in eerste instantie wordt het datacenter voorzien van noodstroom door accu’s. In de tussentijd worden de 3 dieselgeneratoren gestart, die het Gyrocenter 48 uur van stroom kunnen voorzien. Zowel het netwerk als de stroom voorziening zijn redundant uitgevoerd om onverhoopte verstoringen adequaat het hoofd te kunnen bieden.

Air-conditioning (Klimaatbeheersing)

De airconditioning, beter klimaatbeheersing te noemen, houdt de tempratuur van de datavloer op een constante temperatuur van 21°C met een marge van 2°C. Tevens wordt de luchtvochtigheid gereguleerd; die wordt tussen de 10% en 50% gehouden. De klimaatbeheersing draagt bij aan een langere levensduur van uw en onze apparatuur.

Toegang tot het Gyrocenter

U heeft bij Acea Hosting  24 uur per dag toegang tot het Gyrocenter; u kunt zich aanmelden in ons CRM-systeem. Het aanmelden is zonder telefonische tussenkomst en kan zelfs met uw smartphone als u onderweg bent.

Beveiliging en snelle toegang tot uw apparatuur vormen een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Onze on-site mederwerkers staan 24/7 voor u klaar om niet alleen snel toegang te verlenen maar ook u op afstand van dienst te kunnen zijn.