Algemeen

Kunnen jullie ook een website voor ons maken?

Ja, neem hiervoor contact met ons op

Wanneer kan ik mijn pakket opzeggen?

U betaalt steeds vooruit voor een bepaalde periode (meestal een jaar). Opzeggingen dienen minimaal één kalendermaand voor het verstrijken van deze periode bij ons te zijn binnen gekomen.

Hoe kan ik mijn pakket opzeggen?

U dient uw pakket per e-mail of per post op te zeggen. In deze e-mail of brief dient u te vermelden welke domeinnaam met welk pakket opgezegd dient te worden en per wanneer. Wanneer er geen bezwaren zijn zullen wij de opzegging zo spoedig mogelijk uitvoeren.

Zijn er nog andere kosten waar ik rekening mee moet houden?

Nee, wij rekenen geen setup kosten en er zijn geen verborgen kosten. Prijzen zijn inclusief BTW tenzij anders vermeld. Zelfs het verhuizen van een domeinnaam van een andere provider naar ons toe verhuist is gratis.

Kan ik ook een link naar Acea Hosting plaatsen op mijn website?

Ja dit is zeer eenvoudig te doen. U kunt ervoor kiezen een tekstlink te plaatsen. Bijvoorbeeld: Hosting by: Acea Hosting. Gebruik hiervoor de volgende code: Hosted by: Acea Hosting Alvast bedankt voor het plaatsen.

Email

Wordt mijn email ook beschermd tegen spam?

U kunt in het control panel zelf instellen op welke email accounts de filters actief moeten zijn. Indien u deze functies heeft ingesteld zal alle email wordt hierop automatisch gescand.

Kan ik via het web mijn e-mail controleren?

Ja, iedere POP box is tevens met onze webmail applicatie te controleren. U kunt daarmee ook email versturen. Webmail houdt in dat via uw internet browser overal ter wereld uw email te controleren is. Zo kunt u op vakantie of op uw werk toch op de hoogte blijven.

Kan ik mijn mail ook doorsturen naar mijn eigen server?

Ja, echter stellen wij standaard geen secundaire mailservers in onze DNS in. Wel kunt u uw mailserver instellen om periodiek de mailbox op het domein te legen.

Kan ik direct mail ontvangen zodra mijn aanvraag is doorgevoerd?

Nee, er is altijd een vertraging van 24 tot 48 uur na het aanvragen tot algemeen bekend is welke domeinnaam op welke server draait. U kunt dus wel al email aliassen aanmaken, maar pas wanneer de DNS gegevens bij genoeg DNS servers van andere partijen bekend zijn komt uw email op de juiste plek binnen.

Hosting

Hoe verhuis ik een .nl domein?

U heeft al een domeinnaam en wilt daarmee graag overstappen naar Acea Hosting. Een verstandige keuze! Het verhuizen van een domeinnaam is vaak veel eenvoudiger dan mensen denken. We hebben voor u een stappenplan gemaakt, zodat u weet wat u moet regelen en uw verhuizing snel en soepel verloopt. Bestel de verhuizing van uw domeinnaam Opzeggen huidige abbonnement en klaar maken van domein voor verhuizing Website uploaden en e-mail instellen Sinds maart 2010 heeft u voor de verhuizing van uw domeinnaam een token nodig dat bij uw domeinnaam hoort. Uw oude registrar beschikt over dit token en is verplicht u dit te verstrekken binnen vijf dagen nadat u daarom verzocht heeft. Hoe u het token op kunt vragen verschilt per registrar. Raadpleeg hiervoor uw registrar. Bij het opvragen van het token laat u uw oude registrar weten dat u een nieuwe registrar heeft. Het is verstandig de oude registrar daarbij ook te informeren wie de nieuwe registrar is en wanneer u verwacht dat de verhuizing zal worden doorgevoerd. Dit kan de afhandeling van de verhuizing versoepelen. Mocht uw oude registrar geen gehoor geven aan uw eerste verzoek om u het token aan te leveren, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Acea Hosting opdracht geven uw domeinnaam te verhuizen De ontvangen token kunt u opgeven tijdens uw bestelling tot verhuizen van uw domeinnaam naar Acea Hosting, hierbij dient u Acea Hosting het token te verstrekken dat u van uw oude registrar heeft gekregen. Afhandeling aanvraag Zodra wij het verzoek hebben ingediend bij het SIDN, stuurt deze een bevestiging van ontvangst van de aanvraag aan de oude en de nieuwe registrar. Daarnaast stuurt het SIDN een bericht naar het e-mailadres van uw administratief contactpersoon (admin-c) met de mededeling dat wij een aanvraag tot verhuizing hebben ontvangen. De wijziging wordt na vijf dagen doorgevoerd tenzij: de oude registrar eerder zijn akkoord heeft gegeven (in dat geval zal de verhuizing eerder plaatsvinden); of de nieuwe registrar de aanvraag annuleert (in dat geval zal de verhuizing niet doorgaan). Mocht u naar aanleiding van deze procedure aanvullende vragen hebben dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.
 

Domein

Kan ik meerdere domeinnamen koppelen aan mijn account?

Ja,afhankelijk van uw pakket is dit mogelijk. U kunt ons een email sturen met de gewenste domeinnaam en waar deze naar toe moet verwijzen en wij zullen deze aanvragen en forwarden. Afhankelijk van het hosting pakket wat u heeft zijn hier kosten aan verbonden naast de registratie kosten. Het is zelfs verstandiger om op extra domeinnamen een iets verschillende website te plaatsen. Hierdoor zien zoekmachines het als verschillende sites en niet als identiek. Zo kunt u op meerdere domeinnamen gevonden worden, omdat ze niet uit de resultaten worden gefilterd.

Mijn domeinaanvraag is nog niet compleet kan ik wel vast beginnen met bouwen?

Normaal gesproken werkt FTP op basis van domeinnaam en zolang deze nog niet verwijst naar het juiste IP adres werkt dat nog niet. Omdat FTP gegevens uniek zijn kunt u ook bij server invullen en komt u ook op de juiste plaats uit om uw bestanden te plaatsen. Wanneer de registratie of verhuizing dan voltooid is verschijnt direct uw website.

Kan ik iedere domeinnaam registreren?

Ja, u kunt iedere domeinnaam registreren zolang deze vrij is. Alleen het gebruik van letters (a-z), cijfers (0-9) en koppeltekens (-) is toegestaan. Een domeinnaam kan niet beginnen, of eindigen met een koppelteken \’-\’. Ook niet toegelaten zijn domeinnamen van minder dan twee (2) karakters of meer dan drieënzestig (63) karakters alsook namen met \’-\’ op de derde en vierde positie. Wanneer u een geldige domeinnaam heeft gevonden, dient u er op toe te zien dat deze ook voldoet aan de wettelijke voorschriften. Bij sommige extensies mag u namelijk niet de handelsnaam van iemand anders gebruiken.

Kan ik een domeinnaam registreren zonder hostingpakket?

Ja, u kunt iedere domeinnaam ook alleen vastleggen. Hiermee voorkomt u dat iemand anders een domeinnaam voor uw neus wegkaapt. U kunt eventueel later een pakket aan uw domeinnaam koppelen.

Kan ik mijn domeinnaam ook doorverwijzen naar een ander pakket DNS?

Ja, dat kan. Echter bevatten onze webhosting pakketten genoeg faciliteiten bieden voor iedere website zien wij trouwens weinig reden waarom u naar een externe url zou willen forwarden, maar het is wel mogelijk. Bij onze hosting pakketten krijgt u wel de mogelijkheid subdomeinen aan te maken die ieder een eigen directory toegewezen krijgen. Zonder DNS doorverwijzing kunt u daar scripts plaatsen, 0-frames gebruiken of andere technieken gebruiken om op uw subdomein te laten verwijzen naar externe websites. Ook dit zonder onze support, maar het behoort eventueel wel tot de mogelijkheden ipv. een DNS doorverwijzing.

Bestelprocedure

Hoe snel is mijn pakket actief?

Na ontvangst van uw bestelling maken wij direct uw pakket aan. U onvangt direct de benodigde inlog gegevens voor uw online control panel. De domeinnaam (evt. verhuizing) wordt direct aangevraagd en wanneer alles akkoord is is uw website binnen 1 tot 2uur actief.

Op welke manier kan ik betalen?

Op rekening, Ideal en PayPal