Sinds 2005 verzorgt Acea Hosting webhostingdiensten en domeinregistraties voor haar relaties. De afgelopen jaren is er veel veranderd in de webhostingmarkt waarin grote marktpartijen de markt hebben overgenomen. Hierdoor is het voor kleinere partijen zoals Acea Hosting zo goed als onmogelijk om een goede prijs kwaliteitsverhouding te kunnen blijven waarborgen.

Door deze ontwikkelingen zijn wij genoodzaakt onze dienstverlening per 01-01-2024 te staken.
Uw domeinnaam, website of mailoplossing dient u voor 01-01-2024 te verplaatsen naar een alternatieve webhostprovider.

De volledige dienstverlening van Acea Hosting stopt per 01-01-2024, wij willen u vriendelijk toch dringend verzoeken uw zaken tijdig om te zetten naar Vimexx of een andere webhostingpartij naar keuze.

Uiteraard hadden wij u graag anders geïnformeerd. Het team van Acea Hosting wil u bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren en wens u veel goede zaken toe in de toekomst.

Met vriendelijke groet, 

Team Acea Hosting

ls het handmatig migreren van je website te ingewikkeld lijkt, zijn er gelukkig veel gratis WordPress migratieplugins beschikbaar. De plugins verzorgen het migratieproces en verzekeren je er evenwel van dat alle essentiële beveiligingsstappen worden doorlopen. Vergeet echter niet alsnog een back-up te maken. Hieronder vind je een kleine lijst van migratietools.

WordPress Move
De WordPress migratieplugin WordPress Move is erg gemakkelijk en intuïtief in gebruik. De migration-assistent maakt een complete verhuizing van de website mogelijk, evenals het veranderen van het domein en het overzetten van databases. Daarnaast dient WordPress Move als back-up tool.

All-in-One WP Migration
Zoals de naam al zegt is de All-in-One WP Migration tool een totaaloplossing voor WordPress migratie. De plugin exporteert de complete database en alle gegevens, plugins en thema’s in één keer.

WordPress Clone by WordPress Academy
De plugin WordPress Clone is waarschijnlijk de snelste en makkelijkste tool om je WordPress website mee te verhuizen. Je kunt de plugin bovendien gebruiken om je website naar/van een lokale server te verhuizen, om zo kopieën te creëren van je website voor ontwikkelings- of testdoeleinden.

WordPress Duplicator
De WordPress Duplicator maakt duplicatie van een blog mogelijk, evenals het overzetten van de website van server A naar server B. Deze geavanceerde tool is echter niet geschikt voor WordPress leken; hij is eerder bedoeld voor ontwikkelaars.

Uw FTP-gegevens zijn beschikbaar via mijnacea.nl, indien gewenst kunnen wij u deze opnieuw doen toekomen, vul hiervoor dit formulier in.

Voor het verhuizen van uw domeinnaam heeft u een zogeheten EPP-code ofwel verhuissleutel nodig. Deze EPP-code kunt u opvragen via het klantportaal van Acea Hosting. Na ontvangst van uw verzoek doen wij u de code zo spoedig mogelijk toekomen.

Wij zijn ons ervan bewust dat er in sommige gevallen recent een factuur van Acea is ontvangen en voldaan. Om dubbele kosten zoveel als mogelijk te voorkomen, hebben wij webhostingbedrijf Vimexx bereid gevonden uw diensten tegen zeer gunstige voorwaarden over te nemen.

In de mail heeft een kortingscoupon ontvangen welke recht geeft op eenmalig 75% op de diensten zoals afgenomen bij Vimexx. Tevens neemt Vimexx de registratiedatum van .nl domeinnamen over, indien u recent de kosten van uw .nl domeinnaam heeft voldaan dan worden deze pas op de domeinverlengdatum opnieuw door Vimexx in rekening gebracht.

Prijsplan Vimexx v.s. Acea Hosting, op het prijsplan van Vimexx dient de korting van 75% nog toegepast te worden.  


Ik heb recent een factuur van Acea Hosting ontvangen moet ik deze betalen? Ja, zolang de diensten nog actief zijn bij Acea Hosting dient deze factuur te worden voldaan.

Indien u de genoten diensten onderbrengt bij Vimexx, ontvangt u tot 75% korting op het eerste jaar. Tevens worden kosten voor .nl registraties pas op de domeinverlengdatum bij u in rekening gebracht.

Indien u Hosted Exchange gebruiker bent, dan kunnen wij u in contact brengen met een partij welke deze dienst een op een kan overnemen zonder dat u uw e-mailprogramma, telefoon of tablet opnieuw hoeft te continueren.

Neem hiervoor contact met ons op.

Helaas is het voor ons niet meer mogelijk u telefonisch te woord te staan, u kunt ons bereiken via e-mail op info@aceahosting.nl of via mijnacea.nl